Monday, February 2, 2015

Oops, een beetje laat met updaten...

Er is intussen toch al weer redelijk wat van de naald gerold.  Dinsdagavond heb ik de laatste hand gelegd aan Kater Theo van Stip en Haak (link naar de website staat hiernaast). Ik heb zoals eerder gezegd deze gehaakt met Scheepjes Stonewashed op naald 2,5. Momenteel staat hij nog op de kast te blinken tot mijn mama hem een nieuw plaatsje geeft.  

So I finished the cat for my mum, he's made with Scheepjes Stonewashed and needle 2,5.  I added a little mouse in the same colors so he wouldn't be lonely.  The mouse is a free pattern from "Stip en Haak" the cat is a pattern you can buy online (link on sidebar). 

Er hoorde ook een klein lief muisje bij (een gratis patroontje van Stip en Haak trouwens).  Deze heb ik woensdag er nog bij gemaakt.  Had nog genoeg Scheepjes over. 


Woensdagavond kwam mijn echtgenoot thuis met nog 2 bestellingen van zijn collega's.  Ik denk dat hij ze onder druk zet om haakcreaties te kopen ;).  De ene bestelling was voor 2 pinguins (zie hier) en de andere voor een aapjessleutelhanger.  Ik ben even gaan snuffelen op het internet, Pinterest en andere inspiratiebronnen en kwam op een gratis patroontje van enkele lieve aapjes. Het patroontje was eenvoudig te volgen maar mocht het niet goed lukken, er bestaat ook een video van.  Op de website worden acryl garen gebruikt maar ik deed het met gewoon katoen van Phildar en Catania:

My husband came home on Wednesday with a request for a monkey keychain.  I went searching online and came up with a free pattern (link above).  I like the way this little guy turned out, but he might be a bit too large...  


Ben echt blij met het resultaat.  Als is het misschien een beetje groot uitgevallen.  Deze heb ik even tussendoor gemaakt, in 2 avondjes was hij klaar.  
Dan dit weekend maar verder gewerkt aan de blauwe olifant Otto.  Weer eentje van Stip en Haak. Zondagavond stond hij fier te pronken op de kast in de woonkamer en vandaag is hij al onderweg naar zijn nieuwe huisje.  (Op de foto was zijn haar nog niet helemaal gelukt, heb er dan nog eens de "kattenborstel" door gehaald en hij ziet er nu veeeeeeel beter uit).

To finish this post today, a picture of my second Stip en Haak elephant Otto.  This was also a request.  "The same as the pink one but in blue".  He just left the house this morning to his new home. 
 

No comments:

Post a Comment